Türkiye’nin en büyük krom ihracatçılarından biri olan CVK Madencilik açıklandı. Tera Yatırım öncülüğünde, 38 aracı kurumdan oluşan bir konsorsiyum tarafından hisse başı 105 TL sabit fiyatla 6-7 Nisan tarihlerinde talep toplama gerçekleştirilecek.
7 milyon TL nominal değerli hisse sermaye artırımı ve 1,4 milyon TL nominal değerli hissenin müşterek satışı dahil olmak üzere toplam 8,4 milyon TL nominal değerli payların halka arzının büyüklüğü yaklaşık 882 milyon TL olacak. 8,4 Milyon TL nominal değerli payların dağıtılacağı tahsisat grupları yerli gerçek kişilere %70, şirket çalışanlarına %5, yerli tüzel kişilere %15 ve yabancı şirketlere %10 olarak belirlenmiştir. Yerli münferit alacaklar tüm konsorsiyum üyeleri tarafından toplanacak ve eşit bir paylaşım yapılacaktır. Şirket çalışanları ile yerli ve yabancı kurumsal yatırımcıların talepleri sadece konsorsiyum lideri Tera Yatırım tarafından toplanacaktır.
Halka açık sunumdan bahsetmişken CVK Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, “Bu ülkelerden aldığı gücü bu ülkelere taşıyan yüzde 100 yerli bir firma olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Ürettiğimiz yüksek kaliteli cevherleri dünya pazarına sunarak ülkemizin ihracatına katkıda bulunuyor ve cari açığın kapanmasına destek oluyoruz. Halka arzdan elde edeceğimiz gelir ve yatırımcılarımızdan alacağımız güç ile altın madeni sahamızda üretim tesisimizi kurarak çalışmalara başlayacağız. Türkiye’nin yüksek kaliteli krom, kurşun, çinko, bakır ve manyezit cevherlerinin yanı sıra ülkemizin altın üretim kapasitesinin artırılmasına da katkı sağlayacağız. Bu nedenle kurumsal, halka açık bir marka olarak güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğiz.”
Net kâr 2022’de yüzde 692 arttı
2022 yılında ihraç ettikleri 150 bin ton krom madeni ile Türkiye’nin en büyük krom madeni ihracatçılarından biri olduklarını belirten, Çevik“2022 yılını beklentilerimizin üzerinde bir büyüme ile kapattık. Net satışlarımızı yüzde 234 artırarak 967.043.250 TL ciro elde ettik. Net kârımız yüzde 692 artarak 331 milyon 740 bin 637 TL oldu” dedi.
“Siyanürsüz altın üretmeyi hedefliyoruz”
Balıkesir Sarıalan sahasında 7 yıldır yürüttükleri arama faaliyetleri doğrultusunda ciddi bir rezerv elde ettiklerini belirten, ÇevikHalka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 30’unu maden ruhsatı ve işletme sermayesi alımı için, yüzde 70’ini ise kuracağımız altın madeni üretim tesisi için kullanacağız. Tesisimizi kurup 2025 yılına kadar 30 bin ons altın üretmeyi hedefliyoruz. Burada siyanürsüz altın üreteceğiz. Gümüş ve bakır gibi diğer metallerle birlikte altını da alacağız ve bu diğer metallerin değerlerini hesaplayarak doğrudan ihracat yapacağız. Bu yüzden altın konsantresi satacağız. Ayrıca tesisimizin enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı planlıyoruz. GES yatırımlarını bu yönde yapmayı planlıyoruz” dedi.
Umarız ilginizi çekebilecek güzel bir içerik sunabilmişizdir.