Numan Kurtulmuş: “50+1 tekrar müzakere edilebilir…” – 2022

Numan Kurtulmuş, wat die gas was van die Minus Plus-program wat deur Çağlar Cilara op die Ensonhaber YouTube-kanaal aangebied is, het vrae oor die agenda beantwoord. Kurtulmuş het verklaar dat die AK-party die CHP met meer as 10 persent in die 14 Mei-verkiesing oortref het, en bygevoeg dat dit ‘n geskiedkundige oorwinning was.

Kurtulmuş het gesê dat die Volksalliansie deur die mense geregistreer is, maar die verkiesing nog nie voltooi is nie, het gesê: “In die eerste rondte, in die eerste wedstryd, het die Volksalliansie die President gewen, maar hy het nie by die punt gekom waar hy kan nog die trofee wen. Nou begin die tweede wedstryd, die tweede rondte. Ook hier, met Allah se verlof, glo ons dat ons President herkies sal word met ‘n baie groot persentasie stemme, wat geen ruimte laat vir twyfel, huiwering of bespreking nie. Die wenner van die verkiesing is hierdie kant. Die verloorder, aan die ander kant, is mnr. Kılıçdaroğlu, die CHP, wat die verkiesing met hierdie uitslae verloor het, ten spyte van die feit dat so groot mag aan hom gegee is en so belangrike ondersteuning aan hom gegee is uit interne en eksterne bronne. Ten spyte van hierdie baie steun, het die CHP nie sy millim stemme opgeneem nie.” hy het gesê.

Kurtulmuş het opgemerk dat na die verkiesing, die partye wat byna geen stemme gehad het om die verkiesings vanaf die CHP-lyste te betree nie en om byna 40 afgevaardigdes na die Parlement te bring, opgemerk dat die Nation Alliance die verkiesingsveldtog van die eerste oomblik af deur onderhandelinge gevoer het. .

Toe hy gevra is oor die kritiek dat die verkiesings verleng en moeiliker was as gevolg van die 50 persent-drempel in die presidensiële stelsel, het Kurtulmuş geantwoord:

“Dit is nie net die 50 persent plus 1-uitdaging dat alliansies verpligtend vir almal geword het nie, maar dit was ‘n baie stresvolle keuse. In hierdie sin was daar ‘n polarisasie tydens hierdie verkiesingsproses. Dit is normaal, as gevolg van die aard van die stelsel, maar daar is ‘n grondwetlike stelsel. Die naam van hierdie stelsel is die Presidensiële Bestuurstelsel. Uit nêrens is hierdie stelsel nie aangeneem nie. Dit was noodsaaklik om ‘n effektiewe bestuursmodel daar te stel wat ons kan lei om meer effektiewe en vinniger besluite te neem, en wat makliker kan reageer op die globale en streeksprobleme in die proses waardeur ons gegaan het. So hierdie stap is geneem. Nou, nadat die speletjie opgestel is, ‘Kom ons verander die reël.’ Ons sê dit nie, maar ons het ons voorstel oor die hersiening van die Presidensiële Regeringstelsel met die publiek in die sesde afdeling van ons verkiesingsmanifes gedeel. Daarom kan ‘n paar hersienings gemaak word om hierdie stelsel beter te laat werk. Onder hierdie 50 plus 1 kan ook heronderhandel word. In 2002 het die AK Party aan bewind gekom met 34 persent van die stemme, hy het alleen aan bewind gekom, maar nou is jy op ‘n punt waar jy nie met 49,5 verkies kon word nie. Dit kan heronderhandel word. Die punt is nie om die stelsel te polariseer en te kompliseer nie; is om te verseker dat ‘n effektiewe, stabiele en veilige stelsel op ‘n gesonder manier funksioneer. Ek hoop dit sal een van ons kwessies na die verkiesing wees.”

Ali Babacan, voorsitter van die DEVA-party, het gesê: “As die People’s Alliance op die punt is om die grondwet te verander, ‘Kom ons werk saam’.” As hy sê, is ons ook gereed vir hom.” Nadat Kurtulmuş aan sy verklaring herinner is, het Kurtulmuş gesê dat hierdie woorde moontlik onmiddellik na die verkiesing deur ‘n vennoot van ‘n verslane alliansie geuiter is, met die doel om ‘n nuwe politieke posisie te bekom, en dat hy dit nie sien as ‘n uitgang wat in ag geneem word.

“Presidensiële regeringstelsel kan hersien word”

Kurtulmuş het gesê: “Daarom lewer ek nie kommentaar oor ‘n onderwerp wat ek nie weet vir watter doel iemand anders sê nie, maar ons is gewoond daaraan om politiek nie agter geslote deure te maak nie, nie met gee-en-neem-ooreenkomste nie, maar deur te sê elke woord wat ons voor die nasie sê. Ons doen dit al dekades lank. Dis hoekom ons ‘n suksesvolle politieke beweging is. Ons maak reeds ons aanbod. Ons sê dat die presidensiële regeringstelsel hersien kan word. Wat ook al die foute en tekortkominge daaroor is, dit kan bespreek word.” sy beoordeling gemaak het.

Kurtulmuş het die verklaring van Ekrem İmamoğlu, burgemeester van Istanbul Metropolitaanse Munisipaliteit (IMM), dat Kemal Kılıçdaroğlu gewen het toe die stembusse op die verkiesingsaand oopgemaak is, gekritiseer en gesê: “Daardie aand, kom ons noem dit behoorlik, het hulle ‘n middelstuk gespeel, ‘n teater. Terwyl hulle daar aangekom het, het hulle baie goed geweet dat mnr. Kılıçdaroğlu die verkiesing verloor. Daar moet ‘n verskoning vir nederlaag wees. Met ander woorde, soveel verskillende akteurs is in dieselfde pot gesit. Soveel interne en eksterne ondersteuning is ontvang. Hulle het hulself oortuig dat ‘ons Erdogan sal omverwerp’. Wanneer ‘n skildery wat hulle wou hê, nie uitgekom het nie, wou hulle dit op een of ander manier kamoefleer. Trouens, as die syfers nie ooreenstem met die syfers van die Anadolu-agentskap nie, sou hulle hierdie keer na ‘n tweede fase aanbeweeg het, sou hulle gesê het ‘hulle het gesteel’. Hulle kon dit ook nie sê nie.” het die frases gebruik.

Kurtulmuş het gesê dat hy vriendelike aanbevelings aan die CHP gehad het, en het soos volg voortgegaan:

“Ons het ons manne by elke stembus gehad. Hierdie mense het nat getekende notules in hul hande gehad. Al die nat ondertekende notules is binne 1-2 uur deur ons partyorganisasies opgeneem. Terwyl nie-amptelike maar byna afdoende resultate na vore gekom het, het ons reeds ‘n soortgelyke resultaat gehad. Waarom is Onursal (Adıgüzel) gedwing om te bedank of verlaat? Die pampoen het op ‘n persoon se kop ontplof. Ek is vreemd, hulle het hom gefaktureer. Hier het die CHP duidelik ‘n mislukking as ‘n party en as ‘n institusionele struktuur. Hulle kon nie die uitslae by die stembusse saamstel nie. Dit is ook nie nuut nie. Onthou die vorige presidentsverkiesing. Wat het Muharrem İnce daar gesê? “Jy het nie ‘n behoorlike rekord gehad nie.” protesteer die man. Hulle sien hul mislukking en die stem wat die nasie nie gegee het nie.”

“‘n Mens staan ​​nie so baie op nie”

Hy het opgemerk dat hoewel die Anka-nuusagentskap, wat na aan die CHP is, dieselfde resultate gegee het, die CHP die aand van die verkiesing ‘n persepsie probeer skep het, het Kurtulmuş gesê: “‘n Persoon staan ​​nie so op nie. Hy sê: ‘Ons is voor in alle stede,’ waar die resultate hulself begin bereik. Nog erger, die twee burgemeesters het ‘n beroep op hul simpatiseerders en ondersteuners gedoen om die veld te betree en ‘n atmosfeer van chaos te skep. Hierdie is nie aanvaarbaar nie. In demokrasie is daar nederlaag en daar is nederlaag. Beide die skeidsregter en die regter is die nasie. Met ander woorde, gaan jy dit wat die nasie jou nie by die stembus gegee het nie met geweld vat? Sal jy dit vat deur chaos te veroorsaak, deur krisisse te veroorsaak?” hy het gesê.

Op die verkiesingsaand was die CHP se uitvoerende beamptes, woordvoerders en prominente figure op die voorgrond, İBB-president Ekrem İmamoğlu en Ankara Metropolitaanse burgemeester, Mansur Yavaş, het aan die voorpunt gestaan ​​en gesê: “Omdat ‘n ander persepsie deur hulle geaktiveer is. Dit het nie gebeur nie. Ek hoop dat hierdie uitslag van die CHP in terme van hul eie institusionele struktuur, naamlik die verkiesingsnederlaag, ook ‘n swakheid in terme van die institusionele struktuur van die party aan die lig gebring het.” gesê.

Imamoglu het gister gesê: “Ons was nie op die punt waar ons beslis in die eerste ronde sou wen nie.” Nadat hy daaraan herinner is dat hy ‘n verklaring gemaak het, het Kurtulmuş gesê: “Dit is jammer, dit plaas die nasie in die plek van ‘n suier. Hoekom het hy dan die stelling gemaak dat ‘ons het dit vir seker’? Aangesien jy nie so ‘n bedoeling gehad het nie, en jy geweet het dat jy dit nie ontvang het nie, is dit net ‘n belydenis van die misdaad. Met ander woorde, dit is belydenis van die misdaad om die publiek te mislei. “Ons het geweet ons het dit nie gekry nie, maar ek is weg omdat ons dit gekoop het.” bedoel hy. Ons sal hom aan sy eie woorde oorlaat.” het die frases gebruik.

Met verwysing na die feit dat die aardbewingslagoffers aan sommige beledigings en aanvalle blootgestel is as gevolg van die lae stemme van die CHP in die aardbewingstreek, het Kurtulmuş gesê: “’n Geskenk aan aardbewingslagoffers is ‘n plig, ‘n verantwoordelikheid bo ‘n guns. Ongelukkig is dit waar sommige CHP-lede verbaas is. “Goed as jy vir my stem.” Dit is die opkoms van hul ou koppe. Met ander woorde, aan diegene wat nie tevore in die verkiesing vir hulle gestem het nie, ‘Pasta-koppe, tromkoppe, die man wat sy buik krap.’ diegene wat beledig. ’n Mentaliteit wat die kinders van hierdie nasie beledig omdat hulle nie vir die CHP gestem het nie omdat hulle shalwar-voete en eelte hande in vorige tydperke gedra het, kom weer na vore. Hierdie is nie waar nie. Nou moet hulle ver agter wees.” hy het gesê.

Kurtulmuş het die AK-party se sluiting van die verkiesing as die eerste party ten spyte van die ekonomiese probleme soos volg geëvalueer:

“Nadat die ekonomiese onstuimigheid ná die eerste pandemie begin opduik het, het ons altyd vir ons vriende gesê: ‘Moenie ophou om by die mense te wees nie.’ Ja, dit is ‘n baie moeilike, swaar prentjie, ‘n prentjie wat al die wêreld se ekonomieë ontstel. Dit raak ook Turkye. Toe die proses wat deur die Rusland-Oekraïne krisis. Ons word gekonfronteer met ‘n geweldige lewenskoste, maar ons het die hoofraamwerk van die ekonomie behoorlik in daardie prosesse gevestig. Ons sal nie produksie prysgee nie. Turkye sal produseer, uitvoer, werk ontwikkel, in die buiteland verkoop, geld verdien. Dit sal dus die tekort op die lopende rekening sluit. Dit het so gebeur dat as byvoorbeeld fabrieke en werkswinkels verstrooi was en die punt bereik het dat hulle nie kon produseer nie, ons ‘n buitengewone hoë werkloosheid tesame met hierdie lewenskoste in die gesig gestaar het. Vandag het ons 31,4 miljoen werksgeleenthede. Dit dui daarop dat ons terug is na die pre-pandemie era. Een regering het gesê: ‘Dit is duur, ons is bewus daarvan.’ sê hy? Ons het dit gesê. Ons weet watter probleem ons burgers het, en ons weet hoe om dit op te los. Ons neem ons maatreëls hieroor. Ons neem ons maatreëls oor die kwessie van huurgeld, veral in groot stede, en ek hoop ons sal die resultate kry.”

Kurtulmuş het gesê: “Hier bied die een kant vertroue en stabiliteit. Dit doen meer as om net voor te stel. Sy optrede vir 21 jaar is voor die hand liggend, die dienste is in die middel. Regoor Turkye, nie net in ‘n paar streke nie. Daar was wydverspreide ontwikkeling. Met sy lughawens, snelweë, universiteite, fabrieke, OIZ’s ensovoorts. Daar is iets tasbaars, iets wat die burger vashou. Aan die ander kant is daar ‘n koalisie van sewe kolle wat nie weet wat hulle doen en hoe om dit te doen nie, en omdat hulle nie weet nie, dink hulle hulle kan dit met buitelandse konsultante oplos. Burgers sien dit.” gesê.

“Sinan Ogan se kiesers is nader aan die People’s Alliance”

Oor die ontmoeting met president Recep Tayyip Erdoğan en die presidensiële kandidaat van die ATA-alliansie, Ogan, in die eerste ronde, het Kurtulmuş gesê:

“Sedert die stigting van die People’s Alliance was daar nog nooit ‘n koop-en-gee winskoop nie. Met ander woorde, dit is nie in ‘n winskoop opgetree nie, dit is binne die raamwerk van beginsels opgetree. Die ondeelbare integriteit van die land, die stryd teen terrorisme, en gesamentlike optrede in buitelandse beleid wat Turkye se nasionale belange sal prioritiseer. Dit is soos om by ‘n gemeenskaplike punt te staan ​​sodat Turkye sy eie veiligheid kan bied met sy grensoverschrijdende bedrywighede, en om Turkye te ondersteun om ‘n nasionale verdedigingsbeweging in die nasionale verdedigingsbedryf te maak. Met ander woorde, as jy na die basis daarvan kyk, is dit die doel om terrorisme, nasionale eenheid en integriteit te beveg en in die rigting van ‘n ten volle onafhanklike Turkye te stap. Dis nou wat hierdie partye bymekaar bring. Met ander woorde, of Ahmet ‘n minister of Mehmet se visepresident is, daar is nog nooit daaroor gepraat nie, en ook nie daaroor gepraat tot vandag toe nie. Daarom is daar ‘n proses wat op beginsels verloop. Dit is nodig om mnr Sinan Ogan geluk te wens vir sy verskyning in die eerste rondte. Die stem wat ontvang is, is ‘n aansienlike een, maar op die ou end is Sinan Ogan nie meer in die volgende wedloop nie. Daar is twee mense; Kılıçdaroğlu en mnr. President. Daarom is dit nodig om die voorkeure te ken van die kiesers wat in hierdie proses vir Sinan Ogan gestem het.”

Kurtulmuş het gesê dat Sinan Ogan se kiesers nader aan die People’s Alliance is, het gesê: “Ek hoop so in die tweede ronde en ek dink dit sal wees, ek sien dit nie baie moontlik vir hulle om Kılıçdaroğlu te ondersteun nie. Ons president sal ondersteun word.” sy beoordeling gemaak het.

Ons hoop ons kon vir jou ‘n goeie inhoud aanbied wat vir jou van belang is.

Yorum yapın

SPONSORLAR
index 7663
index 5743
index 7283
index 5735
index 3644
index 3917
index 6484
index 3861
index 7415
index 1312
index 6399
index 1787
index 2106
index 3765
index 5889
index 2607
index 8621
index 7073
index 8390
index 6895
index 2026
index 5729
index 6434
index 9861
index 3499
index 3516
index 5734
index 8202
index 1801
index 5152
index 6329
index 8218
index 7541
index 1681
index 8175
index 7554
index 7030
index 9462
index 1398
index 8977
index 4925
index 7359
index 7197
index 3782
index 9165
index 2068
index 9352
index 6968
index 9287
index 7824
index 7289
index 3742
index 1688
index 9572
index 8853
index 5119
index 2566
index 3859
index 1902
index 7347
index 5586
index 1613
index 4967
index 4972
index 6428
index 9729
index 5215
index 9486
index 6345
index 9785
index 5052